Image 3
De lijst aankopen

Hoe moet ik de lijst aankopen?

Indien uw bedrijf of organisatie nog geen klant is bij DNCM vzw, dan moet u uw bedrijf eerst registreren op onze website door een account aan te maken. Klik hier om uw bedrijfsaccount aan te maken.

Zodra uw bestelling is afgerond, kiest u een betaalmethode (online betaling of via bankoverschrijving). Na ontvangst van de betaling wordt uw toegang tot de DNCM lijst geactiveerd.

Indien uw bedrijf of organisatie reeds klant is bij DNCM vzw, dan kan u inloggen op uw account om uw bestelling aan te passen, te verlengen of een nieuwe bestelling te plaatsen.

De prijs van de licentie op de DNCM lijst is afhankelijk van het aantal werknemers en het type bedrijf. Raadpleeg onze prijzen om na te gaan tot welke categorie uw bedrijf hoort.

Hoe kan ik de DNCM lijst raadplegen? Hoe werkt het?

Zodra uw toegang tot de DNCM lijst is geactiveerd kan u de lijst raadplegen op verschillende manieren :

1. Download via uw online account - de download functie is per direct te gebruiken bij activatie van uw account
2. Nummer per nummer in real time raadplegen - de real time check is per direct te gebruiken bij activatie van uw account
3. Integratie via sFTP - de aanvraag voor de sFTP integratie kan enkel door de accountbeheerder (persoon die bedrijf heeft geregistreerd) aangevraagd worden
4. Integratie via API - de aanvraag voor een integratie via API kan enkel door de accountbeheerder (persoon die bedrijf heeft geregistreerd) aangevraagd worden. --> u kan tot 20 checks per minuut uitvoeren

Dagelijks, iets voor middernacht, wordt het DNCM bestand geüpdatet en wordt het volledige bestand ter beschikking gesteld aan onze klanten. U dient dit bestand minimum om de 5 dagen opnieuw te downloaden.

Image 4

Waarom moet ik de lijst aankopen?

Als bedrijf/organisatie bent u onderworpen aan de wetgeving wanneer u commerciële direct marketing acties via de telefoon verricht, dit zowel naar klanten, als naar prospecten, potentiële klanten dus. Wanneer organisaties bijvoorbeeld mensen contacteren met acties om geld in te zamelen voor goede doelen of om leden aan te werven, dan geldt dat evenzeer als direct marketing.

DNCM vzw biedt de mogelijkheid aan iedere Belgische telefoonabonnee om zijn oproepnummer gratis te registreren. DNCM vzw staat tegelijk in voor het ter beschikking stellen van de lijst aan bedrijven of organisaties die aan commerciële telemarketing doen.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik de Bel Me Niet Meer lijst gebruiken?

Als bedrijf of organisatie bent u onderworpen aan de wetgeving wanneer u commerciële direct marketing acties via de telefoon verricht, dit zowel naar klanten, als naar prospecten oftewel potentiële klanten. Wanneer organisaties bijvoorbeeld mensen contacteren met acties om geld in te zamelen voor goede doelen of om leden aan te werven, dan geldt dat evenzeer als direct marketing. “Contacteren” staat daarentegen niet altijd gelijk aan direct marketing. Bijvoorbeeld:
- een onderneming die een klant contacteert om een afspraak te bevestigen;
- een onderneming die een klant informeert over een mogelijk probleem met een product dat deze heeft gekocht.

Is de Bel Me Niet Meer lijst betalend?

Een licentie op de Bel Me Niet Meer lijst is betalend. De prijs van de licentie is afhankelijk van het aantal werknemers (hetzij minder of gelijk aan 250 werknemers, hetzij meer dan 250 werknemers), alsook het type bedrijf:
- Adverteerder: degene die consumenten/bedrijven wil benaderen met een actie
- Dienstverlener/serviceprovider: degene die in opdracht van de adverteerder de belbestanden bewerkt en/of de belactie uitvoert (vb. call center, databedrijf).

Service Providers: € 1.500 per jaar, indien minder of gelijk aan 250 werknemers € 720 per jaar
Adverteerders: € 2.200 per jaar, indien minder of gelijk aan 250 werknemers € 760 per jaar
Adverteerders kunnen ook kiezen voor een licentie voor één maand: € 80

Al onze bedragen zijn exclusief 21% btw

Hoe kan ik mij in regel stellen met de Bel Me Niet Meer wetgeving?

Maak een account aan via deze link.

De prijs van de licentie wordt bepaald op basis van het type bedrijf (adverteerder of service provider) de grootte van uw bedrijf (zie vraag “Prijzen licentie” voor meer uitleg).

Na ontvangst van jouw bestelling én betaling, zal DNCM vzw de toegang tot de lijst activeren.

De jaarlijkse licentie wordt elk jaar stilzwijgend verlengd voor de duur van één jaar, tenzij u uiterlijk één maand voor de vervaldatum ervan - via e-mail of via stopzetting via de online account - uw DNCM-licentie opzegt.