Over ons

De vzw DNCM, wat staat voor Do Not Call Me, werd op 28 juni 2015 via Koninklijk Besluit erkend als officiƫle beheerder van de Bel Me Niet Meer lijst.

DNCM vzw biedt de mogelijkheid aan iedere Belgische telefoonabonnee om zijn oproepnummer gratis te registreren. DNCM vzw staat tegelijk in voor het ter beschikking stellen van de lijst aan bedrijven of organisaties die aan commerciƫle telemarketing doen.

De Bel Me Niet Meer lijst zorgt ervoor dat u geen ongewenste reclame meer ontvangt via de telefoon. Als u uw oproepnummer op deze lijst registreert, zijn bedrijven die telefonische acties uitvoeren wettelijk verplicht uw oproepnummer uit hun contactlijsten te schrappen. Bijgevolg mogen zij u niet meer bellen om hun producten en/of diensten aan te bieden en dit op straffe van boetes.

Wat zijn onze taken?
1. DNCM vzw biedt de mogelijkheid aan iedere Belgische telefoonabonnee om zijn telefoonnummer gratis te registreren op de Bel Me Niet Meer lijst
2. DNCM vzw staat tegelijk in voor het ter beschikking stellen van de lijst aan bedrijven of organisaties die aan telemarketing doen.

Heeft u nog bijkomende vragen, check dan even onze rubriek "Veelgestelde vragen" voor bedrijven of voor consumenten.