UW nummer registreren op de lijst, bel

02 882 19 75

U kunt uw oproepnummer registreren, schrappen of de registratie ervan controleren door via het betreffende oproepnummer te bellen naar het nummer 02 882 19 75. Vervolgens volgt u de instructies die u tijdens de oproep worden meegedeeld. Let op, u moet met het oproepnummer bellen dat u wenst te registreren, te schrappen of te controleren.

De registratie is gratis. De oproep naar het 02 882 19 75 nummer wordt zoals elke nationale oproep door uw operator aangerekend of is in uw telefoonabonnement inbegrepen.

Image 3

Waarom moet ik mijn nummer registreren op de Bel Me Niet Meer lijst?

Indien u geen ongewenste reclame per telefoon wenst te ontvangen, kan u uw oproepnummer registreren op de Bel Me Niet Meer lijst.

Bedrijven die via telefoon commerciële acties voeren, zijn wettelijk verplicht om de
Bel Me Niet Meer lijst te raadplegen en oproepnummers die op deze lijst staan te schrappen uit hun contactlijsten.

U kunt uw oproepnummer registreren door te bellen naar het contactnummer
02 882 19 75.

De registratie is gratis. De oproep naar het 02 882 19 75 nummer wordt zoals elke nationale oproep door uw operator aangerekend of is in uw telefoonabonnement inbegrepen. Vervolgens volgt u de instructies die u tijdens de oproep worden meegedeeld.

Let op, u moet met het oproepnummer bellen dat u wenst te registreren, schrappen of controleren.

Hoe werkt het?

Door te bellen naar het contactnummer 02 882 19 75 kan u 3 zaken doen :

1. Uw oproepnummer registreren op de Bel Me Niet Meer lijst
2. Uw oproepnummer schrappen van de lijst
3. Controleren of uw oproepnummer reeds op de lijst staat

Zodra u het nummer belt, volgt u de instructies die u tijdens de oproep worden meegedeeld. Let op, u moet met het oproepnummer bellen dat u wenst te registreren, schrappen of controleren.

De oproepnummers die op de Bel Me Niet Meer lijst zijn geregistreerd, worden door Do Not Call Me (afgekort DNCM) vzw beheerd. Deze vzw werd door Koninklijk Besluit erkend als officiële beheerder van de lijst.

Bedrijven die de Bel Me Niet Meer lijst gebruiken om uw oproepnummer te schrappen uit hun contactenlijst ontvangen uw telefoonnummer en de datum waarop u uw oproepnummer heeft geregistreerd.

Wenst u meer informatie over DNCM vzw, klik dan hier.

Veelgestelde vragen

Wat is de Bel Me Niet Meer lijst?

De Bel Me Niet Meer lijst, die wettelijk is geregeld, zorgt ervoor dat u geen ongewenste telefoonoproepen ontvangt. Als u uw telefoonnummer op deze lijst registreert, moeten bedrijven die telefonische commerciële acties uitvoeren uw oproepnummer uit hun contactlijsten schrappen. Bijgevolg mogen zij u niet meer bellen om hun producten en diensten aan te bieden en dit op straffe van boetes.

Hoe moet ik mijn oproepnummer registreren, schrappen of de registratie ervan in de Bel Me Niet Meer lijst controleren? Is dit gratis?

U kunt uw oproepnummer registreren, schrappen of de registratie ervan controleren door via het betreffende oproepnummer te bellen naar het nummer 02 882 19 75. Vervolgens volgt u de instructies die u via een IVR tijdens de oproep worden meegedeeld. Let op, u moet met het oproepnummer bellen dat u wenst te registreren, te schrappen of te controleren.

De registratie is gratis. De oproep naar het 02 882 19 75 nummer wordt zoals elke nationale oproep door uw operator aangerekend of is in uw telefoonabonnement inbegrepen.

Ik sta op de Bel Me Niet Meer lijst, maar ik word nog steeds gebeld

Het spijt ons om dit te horen. Als u ongewenste telefoonoproepen ontvangt, kunt u een klacht indienen bij de Economische Inspectie.
U kan dit melden op: http://meldpunt.belgie.be (rubriek “Vervelende telefoontjes”).