De lijst aankopen

Ik wens mijn bedrijf in regel te stellen

Wanneer uw bedrijf of organisatie aan telemarketing doet, dan mag u de nummers die op de Bel Me Niet Meer lijst staan niet opbellen voor commerciële of promotionele aanbiedingen. Of u nu belt naar klanten of prospecten, B2B of B2C, u moet de nummers uit uw contactenlijsten schrappen.

U bent dus bij wet verplicht om de Bel Me Niet Meer lijst aan te kopen alvorens u begint te bellen.

Meer informatie over de prijzen, vindt u hier.

Mijn nummer blokkeren

Ik wil niet meer gebeld worden

De Bel Me Niet Meer lijst, die wettelijke is geregeld, zorgt ervoor dat u geen ongewenste telefoonoproepen ontvangt. Als u uw telefoonnummer op deze lijst registreert, moeten bedrijven die telefonische commerciële acties uitvoeren uw oproepnummer uit hun contactlijsten schrappen. Bijgevolg mogen zij u niet meer bellen om hun producten en diensten aan te bieden en dit op straffe van boetes.

Image 1

Over ons

De vzw DNCM, wat staat voor Do Not Call Me, werd op 28 juni 2015 via Koninklijk Besluit erkend als officiële beheerder van de Bel Me Niet Meer lijst.

DNCM vzw biedt de mogelijkheid aan iedere Belgische telefoonabonnee om zijn oproepnummer gratis te registreren. DNCM vzw staat tegelijk in voor het ter beschikking stellen van de lijst aan bedrijven of organisaties die aan commerciële telemarketing doen.

De Bel Me Niet Meer lijst zorgt ervoor dat u geen ongewenste reclame meer ontvangt via de telefoon. Als u uw oproepnummer op deze lijst registreert, zijn bedrijven die telefonische acties uitvoeren wettelijk verplicht uw oproepnummer uit hun contactlijsten te schrappen. Bijgevolg mogen zij u niet meer bellen om hun producten en/of diensten aan te bieden en dit op straffe van boetes.

Wilt u weten hoe u uw oproepnummer op de lijst kan registreren, schrappen of eventueel nagaan of uw nummer reeds op de lijst staat?
Ga dan naar mijn nummer blokkeren.

Nieuwe website

Beste bezoeker,

We zijn blij u te verwelkomen op de nieuwe website van Do Not Call Me vzw (beheerder van de Bel Me Niet Meer lijst).

Wat is er precies veranderd voor personen die hun oproepnummer willen registreren op de Bel Me Niet Meer lijst of die toegang willen tot hun account?
Personen die in het verleden telefoonnummers hebben geregistreerd via een online account op de Bel Me Niet Meer website, kunnen vanaf heden niet meer inloggen op deze account. Al uw ingeschreven telefoonnummers zijn overgedragen naar de Centrale Nummer Databank van de telecom operatoren. Zij beheren vanaf nu de registratie van telefoonnummers op de Bel Me Niet Meer lijst. Indien u wenst na te gaan of uw nummer op de lijst staat of u wenst uw nummer te registreren of te schrappen, dan kan u bellen naar het nummer 02 882 19 75. Vervolgens volgt u de instructies die u tijdens de oproep worden meegedeeld.
De overige gegevens die u heeft geregistreerd in uw account, zoals mailadres, naam, taal en geslacht worden geschrapt uit onze database vanaf 2 maart 2022.
In onze “Veelgestelde vragen” rubriek voor consumenten vindt u meer informatie over deze wijzigingen.

Voor de bedrijven die een licentie hebben op de Bel Me Niet Meer lijst of die een licentie willen verlengen, vragen wij u om in te loggen op uw online account. Na het invullen van uw login, volgt u de procedure “Paswoord vergeten”.

Zodra u ingelogd bent en u heeft een actieve licentie, kan u de DNCM lijst downloaden of andere diensten toevoegen.

Image 2